Avertisment de la vârful NATO: Dacă sprijinul Chinei pentru Rusia va fi unul direct și militar, s-ar depăși o limită care va avea consecințe

  • 27 Aprilie 2023 14:45
Avertisment de la vârful NATO: Dacă sprijinul Chinei pentru Rusia va fi unul direct și militar, s-ar depăși o limită care va avea consecințe

Prin sprijinirea în mod direct și militar a acestui război brutal și ilegal al rușilor împotriva ucrainenilor, China ar depăși o limită care va avea consecințe, a declarat Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, invitat la RTL.

„Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, eu însumi, președintele american, președintele francez și alți lideri le spun chinezilor că, desigur, au o relație strânsă cu rușii. Dar prin sprijinirea în mod direct și militar a acestui război brutal și ilegal al rușilor împotriva ucrainenilor, ar fi o limită de depășit care va avea consecințe. Așadar, sperăm că chinezii au înțeles mesajul președintelui Republicii, al președintelui Biden sau al liderilor NATO. Pentru că aceasta ar fi o greșeală strategică foarte importantă. Una este să-ți ajuți partenerul, nici noi nu suntem fericiți acolo, dar cu totul altceva este să susții în mod direct, din punct de vedere militar, un război ilegal”, a spus Geoană, potrivit unei informări de presă.

Secretarul general adjunct al NATO a calificat „foarte îngrijorătoare” declarațiile ambasadorului Chinei la Paris, Lu Shaye, care a pus la îndoială suveranitatea republicilor ex-sovietice.

„Am văzut, de asemenea, modul în care președintele Xi Jinping a vorbit într-o manieră foarte clară. Sunt declarații care sunt contrare bunului simț și logicii ordinii internaționale. Toate țările care sunt succesoarele fostei Uniuni Sovietice sunt țări independente recunoscute de ONU. Toate acestea au drepturi și sper că acestea au fost doar cuvintele unui ambasador chinez aici, la Paris, și nu poziția oficială a Beijingului”, a spus Mircea Geoană.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Wed
18
Thu
16
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Arhivă Radio Chișinău