Octavian Țîcu: Ruptura din PDM este una creată artificial

  • 07 Mai 2020 08:08
Octavian Țîcu: Ruptura din PDM este una creată artificial

Liderul Partidului Unității Naționale, deputatul neafiliat Octavian Țîcu consideră că ruptura din Partidul Democrat din Moldova este una artificială, iar atunci când va fi necesar, aceștia se vor reuni. De partea cealaltă, Vladimir Cebotari, unul dintre foștii deputați democrați, în prezent membru al grupului parlamentar Pro Moldova spune că niciunul din deputații care au părăsit PDM nu face jocul cuiva, notează IPN.

„Partidul Democrat nu mai există în forma în care el a existat. Partidul Democrat, ca atare, în mod democratic, ales constituțional, nu avut niciodată puterea în stat și noi știm foarte bine lucrul acesta că având 15 % din voturi a ajuns să dețină majoritatea guvernamentală și cea parlamentară exclusiv prin cumpărarea deputaților”, a declarat Octavian Țîcu în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la postul de televiziune JurnalTV.

În opinia liderului PUN, dovada faptului că plecarea celor din PDM este una artificială o face stoparea dosarelor intentate pe numele unor funcționari. „Eu am să cred într-adevăr că nu este așa cum am spus când guvernarea se va apuca de dosarul domnului Vlad Cebotari pentru care i-a fost ridicată imunitatea pentru concesionarea aeroportului, pentru favorizarea Avia Invest-ului, atunci voi crede că este o ruptură și ei nu au de ce se teme”.

Octavian Țîcu afirmă că ruptură din PDM este inerentă prin care partidul în cauză poate juca atât cartea guvernării, cât și cartea opoziției.

Vladimir Ceboatri, care este și unul dintre membrii grupului parlamentar Pro Moldova infirmă declarațiile colegului său de platou și spune că oameni sceptici trebuie să existe peste tot.

„Noi în politică trebuie să avem oameni care mai puțin cred în ceea ce se întâmplă, acest lucru ne ține și pe noi mai alerți, mai determinați în unele acțiuni. Domnul Țîcu are dreptul la propria opinie, nu suntem noi cei care trebuie să demonstrăm că nu există o teoria conspirației, nici măcar nu avem astfel de interes, nu vrem să convingem pe nimeni din cei care nu vor să ne creadă că nu facem careva jocuri. Noi suntem și am luat deciziile așa cum suntem, am acționat așa cum ne-a dictat și rațiunea, și inima”, a adăugat Vladimir Cebotari.

Fostul vicepreședinte al PDM spune că în Partidul Democrat este multă lume bună și care împărtășește aceleași puncte de vedere ca și nou grup parlamentar. „Sunt așteptați la noi și ei în fiecare zi se conving că decizia pe care am luat-o și ne-am asumat-o este una corectă și altă cale mai bună decât să se alăture grupului nostru nu este”, a spus Vladimir Cebotari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău