Avertisment american la București în privința Rusiei

  • 27 Octombrie 2016 17:13
Avertisment american la București în privința Rusiei

Moscova folosește presiuni politice pentru a-și impune agenda în Europa. Iar România, ca parte a continentului, nu scapă de această propagandă. Este ceea ce spune un asistent al secretarului-adjunct de la Departamentul de Stat american, aflat în vizită la București.

„Vedem că Rusia e foarte activă în Europa, în încercarea de a-și impune agenda prin orice mijloace, inclusiv prin dezinformare, prin propagandă, prin intimidarea jurnaliștilor, în unele cazuri. Folosește presiunile economice și presiunile politice. În unele țări, am văzut eforturi de finanțare a unor partide politice, unele destul de cunoscute. Folosesc diverse metode și se aplică oricărei țări din Europa unde găsesc o oportunitate. Deci, cred că asta include și România”, a declarat Kathleen Kavalec, asistent al secretarului-adjunct pentru Rusia în Departamentul de Stat al SUA.

Pe de altă parte, diplomatul american a subliniat că se încearcă menținerea unui dialog cu Rusia:

„Nu știu dacă putem vorbi de un nou Război Rece. Acum, e o relație dificilă și complicată, mai ales după anexarea Crimeei de către Rusia și urmare a agresiunii Rusiei în estul Ucrainei. Totuși, încercăm să menținem un dialog cu Rusia. Dar suntem foarte onești în ceea ce privește neînțelegerile și foarte clari în legătură cu cerințele noastre pentru a reveni la o relație normală cu Rusia. În același timp, menținem dialogul cu Rusia în domenii-cheie privind securitatea națională. Inclusiv pe Ucraina, unde încercăm să mergem mai departe cu acordul de la Minsk, dar și pe Siria. Am colaborat pentru acordul cu Iranul și încă păstrăm cooperarea în domenii precum explorarea spațiului. NASA continuă să colaboreze cu rușii”, a spus Kalthleen Kavalec.

Sursa: digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău