Avertisment al secretarului general al ONU cu privire la investițiile în combustibili fosili

  • 14 Iunie 2022 12:59
Avertisment al secretarului general al ONU cu privire la investițiile în combustibili fosili

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat că investițiile în cărbune, petrol și gaze nu vor face decât să întărească flagelul războiului, al poluării și al catastrofei climatice.

Antonio Guterres a insistat că energia regenerabilă reprezintă "planul de pace" al secolului XXI. Invazia Rusiei în Ucraina a dus la o creștere a prețului la petrol și gaze, în condițiile temerilor de pe piață privind siguranța resurselor. Multe țări încearcă acum să extragă și să folosească mai mult cărbune, în căutarea unor alternative rapide la exporturile rusești de combustibili fosili.

Antonio Guterres argumentează că orice noi explorări de petrol și gaze, în răspuns la acest război, constituie o "iluzie" și vor submina eforturile de a ține sub control schimbările climatice. Secretarul general al ONU a făcut apel la o renunțare treptată la cărbune și o creștere rapidă a surselor de energie eoliană și solară. Guterres a criticat țările și pentru nerespectarea promisiunilor de a reduce emisiile de dioxid de carbon. 

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău