Autorul atacului armat din Texas a acționat după modelul altor atacuri pe care le-a studiat

  • 21 Mai 2018 17:59
Autorul atacului armat din Texas a acționat după modelul altor atacuri pe care le-a studiat

Adolescentul acuzat de uciderea a opt studenți și doi profesori în cursul unui atac armat comis vineri la un liceu din Houston a studiat anterior cazuri de atacuri în masă, au declarat surse pentru ABC News, relatează luni Reuters.

Autorul atacului, Dimitrios Pagourtzis, 17 ani, "a folosit aspecte din acele atacuri în atacul pe care l-a comis", a declarat o sursă pentru ABC, fără a da alte detalii.

Colegii de la liceul din Santa Fe, Texas, l-au descris pe Pagourtzis ca fiind un băiat singuratic și liniștit care juca în echipa de fotbal a liceului.

Multe dintre elementele atacului amintesc de unul dintre cele mai grave atacuri comise în școli în istoria SUA, printre care și masacrul de la liceul din Columbine, comis în aprilie 1999, în care doi adolescenți cu armele ascunse sub haine au ucis 12 elevi și un profesor. Cei doi au avut un schimb de focuri cu poliția și în cele din urmă s-au sinucis.

În Santa Fe, multe biserici și companii au afișat ca însemne 'Santa Fe strong' și 'Santa Fe ISD suntem aici pentru tine'. Aproximativ 100 de persoane au participat la un serviciu religios care a avut loc la Aldersgate United Methodist Church.

Dimitrios Pagourtzis a fost inculpat pentru omor și plasat în detenție. El riscă pedeapsa cu moartea.

Îmbrăcat cu un pardesiu lung negru, sub care ascundea o pușcă și un pistol, arme ce aparțineau tatălui său, el a intrat într-o sală de clasă vineri, în jurul orei locale 08.00 (13.00 GMT), a strigat 'Surpriză!', după cum a povestit unul din cei prezenți, și a început să tragă.

Șeful poliției din districtul școlar independent Santa Fe, Walter Braun, le-a declarat reporterilor că agentul său, aflat acum în stare critică, dar stabilă, precum și un alt polițist 'au tras' asupra agresorului. 'Polițiștii noștri au intrat și au făcut ce au putut', a declarat el.

'Exersăm permanent cu elevii și cu personalul și ei sunt pregătiți să treacă la acțiune. Aceasta s-a văzut când cei doi polițiști au deschis imediat focul', a afirmat Braun, refuzând să dea alte detalii, de pildă câte gloanțe au tras ofițerii.

Numeroase școli din SUA sunt deja păzite de polițiști înarmați, cum au fost și cei care au intervenit la Santa Fe. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău