Autorizarea lucrărilor de construcție se va face la ghișeul unic

  • 07 Decembrie 2016 19:03
Autorizarea lucrărilor de construcție se va face la ghișeul unic

Cabinetul de miniștri a aprobat Regulamentul cu privire la organizarea și funcționarea ghișeului unic pentru autorizarea lucrărilor de construcție, transmite IPN.

Astfel, conform prevederilor Regulamentului, va fi creată resursa informațională „e-Autorizări construcții”, prin intermediul Sistemului Informațional Automatizat de gestionare a actelor permisive. Ghișeul unic va deveni funcțional până la sfârșitul anului 2017 și va fi aplicat de către toate autoritățile publice locale și organele supravegherii de stat competente în procesul de autorizare a lucrărilor de construcție.

Crearea ghișeului unic va reduce timpul pentru obținerea autorizațiilor de construcție de la 247 până la circa 100 de zile. Totodată, vor fi simplificate procedurile și diminuate costurile pe care le suportă solicitantul, fiind eliminate mai multe bariere în acest sens.

Instituțiile responsabile vor asigura, în mod gratuit, interacțiunea și schimbul de date automatizat între Sistemul Informațional Automatizat de gestiune și eliberare a actelor permisive și alte date informaționale administrate de autoritățile publice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău