Autoritățile vor finaliza reabilitarea drumului Clișova-Suhuluceni-Leușeni-Verejeni

  • 02 Noiembrie 2023 15:19
Autoritățile vor finaliza reabilitarea drumului Clișova-Suhuluceni-Leușeni-Verejeni

În centrul țării este în realizare un proiect regional de reabilitare a infrastructurii rutiere de acces prin asfaltarea drumului L-326.M2 Clișova-Suhuluceni-Leușeni-Verejeni, care va fi finalizat de Administrația de Stat a Drumurilor, transmite MOLDPRES cu referire la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

O comisie specială a recepționat ieri lucrările deja efectuate în cadrul proiectului nominalizat. Potrivit ADR Centru, proiectul, inițiat în luna octombrie 2017, a înregistrat executarea a peste 40% din activitățile planificate. Printre realizările importante se numără lucrări de reabilitare a drumului pe segmentul Ciocâlteni-Clișova-Suhuluceni-Coropceni, cu o lungime de aproximativ 8 km de drum în asfalt, lucrări parțiale de reabilitare și amenajare a podețelor existente și a trotuarelor. 

„Continuarea lucrărilor de către antreprenorul contractat nu a fost posibilă din motive care nu pot fi imputate uneia dintre părți, dar care au dus la inițirea procedurii de reziliere a contractului de antrepriză. În urma inspectării în detaliu a șantierului pe tot perimetrul, antreprenorul va prezenta agenției o schemă grafică cu informații concrete cu privire la lucrările ce au fost executate pentru fiecare segment de drum în particular”, indică sursa citată.

Ulterior, investiția va fi transmisă aplicantului proiectului, iar Administrația de Stat a Drumurilor, în gestiunea căreia se află în prezent acest drum, va continua realizarea lucrărilor, rezumă ADR Centru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău