Autoritățile vor elibera certificate noi de înmatriculare pentru autovehicule

  • 08 Iunie 2017 16:49
Autoritățile vor elibera certificate noi de înmatriculare pentru autovehicule

Modelul certificatelor de înmatriculare pentru vehicule, inclusiv al celor provizorii, va suferi schimbări, pentru a fi aduse în conformitate cu prevederile directivelor europene în domeniu. O decizie în acest sens a fost aprobată la ședința de astăzi a Executivului, informează MOLDPRES.

Astfel, este prevăzută reformularea noțiunilor „Modelul” în „Tipul vehiculului”, „Tipul caroseriei” în „Descrierea comercială”, iar câmpul „Tipul vehiculului” va fi reformulat în „Categoria/subcategoria vehiculului”. De asemenea, va fi introdus cîmpul „ J2 Tipul caroseriei”, în timp ce cîmpul „Numărul motorului” va fi exclus, avînd caracter opțional.

Modificările vor fi aplicate din momentul creării condițiilor necesare pentru punerea în circulație a certificatelor de tip nou, dar nu mai târziu de 1 martie 2018. Certificatele eliberate pînă la intrarea în vigoare a noilor prevederi vor rămâne valabile pînă la expirarea termenului pentru care au fost eliberate.

Implementarea proiectului nu necesită resurse financiare din bugetul de stat, cheltuielile fiind acoperite de autoritatea responsabilă de eliberarea documentelor de înregistrare pentru vehicule - Agenția Servicii Publice, în limita surselor disponibile. Prețul pe care solicitanții îl vor achita pentru perfectarea certificatelor nu se va majora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:4,63 m/s
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău