Autoritățile vor aloca 17 mln de lei pentru revitalizarea râului Cubolta

  • 25 Iulie 15:24
Autoritățile vor aloca 17 mln de lei pentru revitalizarea râului Cubolta

Râul Cubolta, aflat pe teritoriul satului Plop din raionul Dondușeni, va fi curățat și revitalizat. În acest scop, Ministerul Mediului a anunțat că va aloca 17 milioane de lei din Fondul de Mediu.

Suma alocată va fi utilizată pentru curățarea a 4 km din albia râului, lucrări de adâncire a albiei, întărirea malurilor, plantarea de arbori și amenajarea zonei. „Această inițiativă nu doar că va îmbunătăți funcționalitatea râului, dar și va oferi locuitorilor din satul Plop oportunitatea de a redescoperi frumusețea acestui curs de apă, pe care mulți îl țin minte din copilărie”, se arată într-un comunicat de presă remis de Ministerul Mediului.

În ultimii ani, râul Cubolta și izvoarele sale au suferit de înnămolire și creșterea excesivă a vegetației, ceea ce a afectat calitatea și aspectul său natural.

Această inițiativă nu doar că va îmbunătăți funcționalitatea râului, dar va oferi și locuitorilor din satul Plop o oportunitate de a redescoperi frumusețea acestui curs de apă, pe care mulți îl țin minte din copilărie”, menționează cei de la Ministerul Mediului. 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
5,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:3,09 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău