Autoritățile ungare restricționează relatările media despre campania de vaccinare împotriva coronavirusului

  • 05 Aprilie 2021 11:39
Autoritățile ungare restricționează relatările media despre campania de vaccinare împotriva coronavirusului

Autoritățile ungare restricționează relatările media despre campania de vaccinare în desfășurare împotriva coronavirusului, conform unui memorandum intern dezvăluit duminică, informează DPA, potrivit Agerpres.

Numai holdingul media de stat MTVA poate face filmări și fotografii în spitale și în cabinetele medicale unde au loc vaccinările, conform unei circulare interne a spitalelor, ale cărei detalii au fost prezentate pe Facebook de Krisztina Baranyi, politician de opoziție și primar independent al unui district al capitalei Budapesta.

În documentul respectiv, autoritățile susțin că un acces deschis al media ar perturba procesul de vaccinare. Restul jurnaliștilor pot obține gratuit filmările și fotografiile făcute de holdingul media de stat.

Portalul de știri index.hu, apropiat de guvern, a relatat că, duminică, un jurnalist din orașul Nagykanizsa nu a fost lăsat să i se facă o fotografie în timp ce este vaccinat, din cauza noilor reglementări.

Guvernul conservator al premierului Viktor Orban a fost deseori criticat la nivel internațional în ultimii ani pentru politicile tot mai restrictive față de media.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:2,06 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău