Autoritățile turce au început percheziția consulatului saudit la Istanbul, în cazul dispariției jurnalistului Jamal Khashoggi

  • 16 Octombrie 2018 08:26
Autoritățile turce au început percheziția consulatului saudit la Istanbul, în cazul dispariției  jurnalistului Jamal Khashoggi

Autoritățile turce au început aseară percheziția consulatului saudit la Istanbul în cadrul anchetei asupra dispariției jurnalistului Jamal Khashoggi.

Un convoi de șase mașini a ajuns la consulat sub pază sporită, potrivit unei corespondente a agenției France Presse, aflată la fața locului. Polițiștii, unii în uniformă, alții în civil, au intrat imediat în clădire pentru a-și începe cercetările.

Un grup de responsabili saudiți care participă, de asemenea, la anchetă a ajuns la consulat cu mai mult de o oră înaintea poliție turce. 

Percheziția are loc la o zi după o discuție telefonică între președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, și regele Salman al Arabiei Saudite în cursul căreia a fost abordat cazul lui Jamal Khashoggi. 

Jurnalistul saudit, critic al puterii de la Riad și refugiat din 2017 în Statele Unite, a intrat în consulatul saudit pe 2 octombrie pentru demersuri administrative, iar de atunci, nu a mai fost văzut.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău