Autoritățile turce au emis mandate de arestare pentru 106 ‘pețitori’ ai rețelei clericului Fethullah Gulen

  • 18 Decembrie 2017 18:52
Autoritățile turce au emis mandate de arestare pentru 106 ‘pețitori’ ai rețelei clericului Fethullah Gulen

Autoritățile turce au emis astăzi mandate de arestare pentru 106 persoane despre care se crede că ar fi aranjat căsătorii pentru susținători ai rețelei clericului Fethullah Gulen, acuzată de orchestrarea loviturii militare eșuate din 15 iulie anul trecut din Turcia, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Istanbul, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, 62 de suspecți au fost reținuți în cadrul unei operațiuni a poliției desfășurate la Istanbul și în alte 20 de provincii. Forțele de poliție se află pe urmele celorlalți suspecți.

Ei sunt suspectați că ar fi ajutat la organizarea unor căsătorii aranjate pentru membri ai rețelei lui Fethullah Gulen. Oficialii turci spun că rețeaua Gulen monitorizează îndeaproape viețile personale și profesionale ale unor susținători, inclusiv educația, carierele și căsătoriile lor.

Peste 50.000 de persoane, inclusiv oficiali ai serviciilor de securitate, angajați ai armatei și funcționari publici au fost reținuți în represiunea lansată de Ankara după puciul eșuat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău