Autoritățile suedeze, îngrijorate de varianta Delta a coronavirusului

  • 11 Iunie 2021 14:48
Autoritățile suedeze, îngrijorate de varianta Delta a coronavirusului

Oficialii suedezi din domeniul sănătății au lansat vineri avertismente cu privire la focarele locale îngrijorătoare ale variantei Delta a coronavirusului și au îndemnat oamenii să se vaccineze pentru a evita izbucnirea celui de-al patrulea val pandemic, scrie Rador.

Suedia, țară care a acționat diferit de restul lumii în lupta împotriva pandemiei, alegând să nu instituie carantina, a înregistrat o scădere accentuată a cazurilor și internărilor în ultima lună, după ce în primăvară înregistra o creștere a numărului de infecții cu coronavirus. Aproape jumătate din populația adultă a țării a primit cel puțin prima doză de vaccinare, însă agenția de sănătate suedeză a avertizat că persoanele vaccinate doar cu prima doză sunt mai puțin protejate împotriva variantei Delta COVID.

"La orizont sunt niște nori întunecați și mă gândesc în principal la focarele variantei Delta. Se găsește în Europa și, de asemenea, local, în Suedia", a declarat directorul general al agenției, Johan Carlson, în timpul unei conferințe de presă. Varianta Delta, depistată inițial în India, este considerată de către epidemiologii britanici cu 60% mai contagioasă decât varianta Alpha, care anterior era dominantă în Marea Britanie, în parte deoarece vaccinurile sunt mai puțin eficiente împotriva acesteia. Până în prezent, au fost confirmate în Suedia doar 71 de cazuri de infecție cu varianta Delta, însă fenomenul a determinat agenția să intensifice monitorizarea cazurilor. Varianta Delta reprezintă aproximativ 90% din cazurile noi de infecție confirmate în Marea Britanie.

Joi, Suedia a raportat 831 de cazuri noi și trei decese pe fondul COVID-19. Numărul total de decese asociate infecției cu coronavirus de pe teritoriul Suediei depășește pragul de 14.500; este mai mare decât în ​​alte țări nordice, dar mai mic decât în ​​majoritatea țărilor europene care au optat pentru instituirea măsurilor de carantină.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău