Autoritățile ruse recunosc că sunt incapabile să blocheze Telegram

  • 29 August 2018 19:48
Autoritățile ruse recunosc că sunt incapabile să blocheze Telegram

Blocarea totală a aplicatiei de mesagerie Telegram nu poate fi realizată în Rusia, a recunoscut Alexei Volin, ministrul adjunct al comunicațiilor și mass-media din Rusia.

„Blocarea Telegram nu se poate face, pentru că astăzi este practic imposibil sa blocezi complet ceva de pe Internet“, – a declarat Volin miercuri, răspunzând la întrebările jurnaliștilor la Rostov-pe-Don.

Volin a adăugat că, dacă cel pe care se încearcă să fie blocat are suficiente resurse intelectuale, materiale și IT, atunci un astfel de jucător este în stare să evite blocarea. Aceasta este realitatea cu care trebuie să trăim”, a concluzionat oficialul rus.

În 2017, Roskomnadzor a depus o plângere împotriva mesageriei Telegram în legătură cu refuzul de a furniza FSB codul de decriptare a mesajelor utilizatorilor.

În aprilie 2018, Curtea Tagansky din Moscova a sustinut cererea Roskomnadzor privind blocarea Telegram în Rusia. De atunci, mesageria a fost oficial blocata, însa actunile statului rus au condus și la întreruperi în activitatea băncilor, magazinelor online, a rețelelor sociale și a altor servicii onliine.

În același timp, Telegram a continuat să funcționeze pe teritoriul Rusiei, notează Pagina de Rusia

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău