Autoritățile române au solicitat repetat extrădarea fostului deputat, Cristian Rizea

  • 30 Decembrie 2021 09:57
Autoritățile române au solicitat repetat extrădarea fostului deputat, Cristian Rizea

Autoritățile române au solicitat repetat extrădarea fostului deputat, Cristian Rizea, condamnat la patru ani și opt luni pentru acțiuni de corupție.

Ministerul Justiției de la București, citat de anticorupție.md, a comunicat că a transmis Chișinăului o cerere de extrădare încă pe 5 noiembrie 2020, însă până la această oră nu a fost informat oficial de către ministerul moldovean al Justiției despre situația juridică actualizată a lui Rizea.

Totodată, autoritățile române precizează că a fost înaintată o nouă adresă către Ministerul Justiției din Republica Moldova în care au solicitat informații despre stadiul cererii de extrădare făcute de autoritățile române.

Următorul termen fixat de autoritățile din Moldova în dosarul de extrădare a lui Cristian Rizea este 28 ianuarie 2022.

Amintim că fostul deputat român a fost lipsit miercuri de dreptul de a avea statut de refugiat pe teritoriul Republicii Moldova. Curtea de Apel Chișinău a respins și solicitarea lui Rizea privind suspendarea decretului prezidențial din 2020 prin care i-a fost retrasă cetățenia Republicii Moldova. Ambele decizii sunt cu drept de atac în Curtea Supremă de Justiție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău