Autoritățile publice locale preiau experiența colegilor din Franța

  • 04 Octombrie 2018 17:20
Autoritățile publice locale preiau experiența colegilor din Franța

Reprezentanții autorităților publice locale din diferite raioane ale țării continuă să preia experiența franceză, în diferite domenii.

De data aceasta, în cadrul celei de-a treia ediții a Forumului Cooperare descentralizată Franța-Moldova și dezvoltarea locală, subiectele abordate se vor axa pe soluționarea problemelor din domeniul ecologiei, pe dezvoltarea turismului, dar și pe mobilizarea pentru dezvoltarea locală. Detaliile despre Forumul, care se desfășoară la Chișinău în perioada 4-5 octombrie, au fost prezentate într-o conferință de presă la IPN.

Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor este parte a comitetului de pilotaj în desfășurarea edițiilor forumului, organizate de către Ambasada Franței în Republica Moldova. Directorul acesteia, Ion Ștefăniță, a spus că forumul întrunește primari, consilierii practic don toate raioanele țării – de la nord la sud. Un aspect important al cooperării moldo-franceze îl reprezintă și patrimoniul cultural. Franța este un exemplu în ceea ce privește păstrarea și valorificarea patrimoniului cultural și ceea ce îl bucură foarte mult pe Ion Ștefăniță este că Ambasada franceză susține și Republica Moldova în acest sens, prin diverse parteneriate.

Cea de-a treia ediție a Forumului Cooperare descentralizată Franța-Moldova și dezvoltarea locală se desfășoară la Chișinău timp de două zile, 4 și 5 octombrie. Ambasada franceză va premia, cu această ocazie, cele mai bune practici în domeniul cooperării moldo-franceze. Evenimentul va avea loc în seara zilei de joi, 4 octombrie, la Centrul pentru copii „Prietenia” din Coșnița, raionul Dubăsari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău