Autoritățile newyorkeze cheltuiesc zilnic un milion de dolari pentru protecția lui Trump

  • 22 Noiembrie 2016 09:11
Autoritățile newyorkeze cheltuiesc zilnic un milion de dolari pentru protecția lui Trump

Autoritățile newyorkeze cheltuiesc zilnic un milion de dolari din bugetul metropolei pentru a asigura securitatea președintelui ales și a familiei sale. Toate aceste costuri nu vor scădea dramatic după ce miliardarul republican se mută la Casa Albă, având în vedere că Melania Trump a anunțat deja că va continua să locuiască în Manhattan, pentru ca fiul cuplului prezidențial să nu fie transferat în mijlocul anului școlar, transmite Digi24.

Donald Trump a sugerat, de asemenea, că are de gând să revină des în locuința sa din Trump Tower, atât timp cât Melania și Barrob Trump vor rămâne în Manhattan.

Printre aceste costuri se numără în special necesitatea de asigurare a prezenței polițiștilor alături de copiii și nepoții miliardarului republican, care beneficiază de asemenea de protecția serviciilor secrete.

Toate rudele apropiate președintelui ales locuiesc în metropola newyorkeză și au dreptul la protecția serviciilor secrete.

„Imperativul numărul unu este siguranța și securitatea. Îi datorăm asta președintelui ales, familiei și echipei sale”, a declarat primarul newyorkez Bill de Blasio. De asemenea, acesta a sugerat că metropola va avea nevoie de ajutor pentru a suporta toate aceste costuri, în special orele suplimentare muncite de către polițiști.

În timp ce, responsabilitatea protejării președintelui ales aparține în special serviciilor secrete, forțele polițienești trebuie să participe la gestionarea mulțimilor.

Fiecare președinte are dreptul de a beneficia de protecția autorităților locale atunci când se întoarce în localitatea natală. Însă, protejarea miliardarului republican este deosebit de costisitoare având în vedere că acesta locuiește în cel mai dens populat cartier din metropola New York.

„Nu am avut niciodată o situație în care un POTUS (n.r. președinte al Statelor Unite) să fie aici într-un mod regulat. Detaliile cu privire la planurile sale de viitor sunt necunoscute, dar știm sigur că în următoarele 65 de zile va fi prezent în special aici”, a declarat primarul de Blasio.

Metropola newyorkeză a primit rambursări pentru sumele investite în protejarea unor lideri ai lumii, care au vizita anterior Manhattanul. Potrivit datelor înregistrate de autoritățile locale, metropola newyorkeză a primit rambursări în valoare de 26 de milioane de dolari în perioada iunie 2015 - iunie 2016.

Polițiștii au ridicat baricade în jurul Trump Tower, în vreme ce traficul rutier a fost complet oprit într-o zonă de pe 56th Street.

În timp ce miliardarul republican se plimbă prin metropolă, polițiștii sunt obligați să oprească circulația. În acest sens, circulația a fost oprită vineri după-amiază în tunelul Lincoln în timp orei de vârf, pentru a-i permite lui Donald Trump să plece din New York în New Jersey.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău