Autoritățile israeliene confirmă arestarea purtătorului de cuvânt al Hamas

  • 20 Octombrie 2023 12:06
Autoritățile israeliene confirmă arestarea purtătorului de cuvânt al Hamas

Purtătorul de cuvânt al Hamas, Hassan Yousef, a fost arestat joi în timpul unor raiduri efectuate de Israel în Cisiordania, potrivit autorităților israeliene, citate de CNN.

Yousef a fost arestat „sub suspiciunea de a acționa în numele Hamas”, a declarat vineri pentru CNN agenția de securitate israeliană Shin Bet, scrie G4Media.

Hassan Yousef este o figură politică palestiniană de prim rang, fiind purtătorul de cuvânt oficial al Hamas în Cisiordania și deținând un loc în Consiliul Legislativ Palestinian.   

El se numără printre cei peste 60 de membri ai Hamas reținuți de Israel în urma unor raiduri în Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel care resimte din ce în ce mai mult impactul luptelor din Gaza.

Yousef a fost arestat de forțele israeliene în mai multe rânduri și a petrecut în total 24 de ani în închisorile israeliene sub diferite acuzații de incitare, intrare în Ierusalim fără permisiune și pentru că este membru Hamas.

El a apărut în mod regulat în presa internațională, iar săptămâna aceasta a declarat pentru publicația canadiană The Globe and Mail că, în opinia sa, Hamas ar fi dispus să elibereze cei aproximativ 200 de ostatici pe care îi deține dacă Israelul ar fi de acord cu o încetare a focului de 24 de ore pentru a permite accesul ajutoarelor în Gaza.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:1,03 m/s
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău