Autoritățile îndeamnă cetățenii R.Moldova să fie responsabili și să respecte toate restricțiile stabilite de CNESP

  • 30 Ianuarie 2022 10:17
Autoritățile îndeamnă cetățenii R.Moldova să fie responsabili și să respecte toate restricțiile stabilite de CNESP

În încercarea de a evita presiunea tot mai mare pe sistemul de sănătate din Republica Moldova, în contextul riscului sporit de răspândire în continuare a infecției provocate de virusul SARS-CoV-2, potențialului sporit de transmitere al tulpinii Omicron, creșterii numărului de cazuri confirmate în ultimele zile, autoritățile se adresează repetat cetățenilor să respecte strict recomandările medicilor și regulile de protecție personală. Astfel, oamenii sunt rugați să poarte măști de protecție în locuri publice închise printre care centrele comerciale, transportul public, instituții publice cu menire medicală și socială. Totodată, aceștia sunt îndemnați să evite contactele directe cu persoanele care manifestă simptome de gripă sau răceală și să păstreze distanța socială de cel puțin un metru cu alte persoane, mai ales în locuri publice aglomerate.

Într-un comunicat remis presei, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să fie responsabili și să respecte cu strictețe toate restricțiile stabilite de Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică, o atenție deosebită trebuie să fie acordată minorilor și femeilor însărcinate.

Potrivit IGSU, angajații instituției au activat în corturile instalate pe lângă Centrele Medicilor de Familie din municipiul Chișinău, unde oamenii au avut posibilitatea să se testeze la indicația medicilor. În total în capitală, zilnic au funcționat 16 corturi anti COVID în suportul sistemului medical.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău