Autoritățile din Ucraina semnalează o intensificare a activității serviciilor speciale rusești

  • 03 Octombrie 2018 13:03
Autoritățile din Ucraina semnalează o intensificare a activității serviciilor speciale rusești

Serviciul de Securitate de la Kiev (SBU) susține că înregistrează o intensificare a activității serviciilor secrete rusești pe teritoriul Ucrainei.

În cadrul unei conferințe pe tema contracarării tentativelor Rusiei de a destabiliza situația socială și politică din Ucraina, șeful adjunct al SBU, Viktor Kononenko, a dezvăluit că autoritățile ucrainene au reușit să prevină desfășurarea unor acțiuni provocatoare la Kiev.

„Acțiunea a fost inițiată de Iuri Kot (jurnalist, politolog, n.red), în proximitatea Ambasadei Rusiei la Kiev. Conform planului, trebuia să aibă loc o altercație, iar imaginea respectivă să fie difuzată în întreaga lume" - a explicat reprezentantul SBU.

Viktor Kononenko a mai menționat că autoritățile din Ucraina au efectuat 11 percheziții, inclusiv la partidul "Ucrainenii Ruși".

"De asemenea, a fost dejucată a acțiune intitulată Ziua Dependenței.

A fost ridicată corespondența care confirmă finanțarea evenimentului respectiv, organizatorul fiind liderul grupării, Serghei Hijniak, care urma să pună la cale acțiuni provocatoare, contra sumei de 3.000 de dolari.

Organizatorii au fost reținuți și audiați" - a adăugat șeful adjunct al SBU.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,06 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău