Autoritățile din Ucraina fac demersuri pentru eliberarea a încă 113 ucraineni aflați în detenție în Rusia

  • 10 Septembrie 2019 10:28
Autoritățile din Ucraina fac demersuri pentru eliberarea a încă 113 ucraineni aflați în detenție în Rusia

Comisarul pentru drepturile omului din cadrul Parlamentului de la Kiev, Ludmila Denisova, a declarat că autoritățile din Ucraina fac demersuri pentru a readuce în țară încă 113 ucraineni aflați în detenție în Rusia, după schimbul de prizonieri de sâmbătă, în care Rusia și Ucraina au eliberat câte 35 de deținuți.

Ludmila Denisova nu a precizat, însă, câți deținuți ruși aflați în Ucraina ar putea fi vizați de un nou schimb de prizonieri cu Rusia. Amintim că, pe 7 septembrie, între Ucraina și Rusia a avut loc un important schimb de deținuți.

Pe Aeroportul Internațional "Borispil" din Kiev, a aterizat un avion cu 35 de cetățeni ucraineni eliberați de Rusia, printre care cineastul Oleg Sențov și cei 24 de marinari reținuți anul trecut în strâmtoarea Kerci, în timp ce pe Aeroportul Internațional "Vnukovo" din Moscova, a aterizat o aeronavă având la bord 35 de ruși eliberați de autoritățile din Ucraina. Printre aceștia s-a numărat și ofițerul Vladimir Țemah, martor cheie în cazul doborârii zborului MH-17.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău