Autoritățile din Rusia intenționează să închidă mai multe închisori din Krasnoiarsk, ca urmare a recrutării de condamnați pentru conflictul din Ucraina

  • 21 Martie 19:45
Autoritățile din Rusia intenționează să închidă mai multe închisori din Krasnoiarsk, ca urmare a recrutării de condamnați pentru conflictul din Ucraina

Autoritățile din regiunea rusă Krasnoiarsk intenționează să închidă mai multe închisori în acest an, pe fondul scăderii numărului de deținuți, determinată de recrutarea de condamnați pentru războiul din Ucraina, a relatat joi ziarul rusesc "Kommersant".

Publicația l-a citat pe Mark Denisov, comisarul regional pentru drepturile omului din Krasnoiarsk, care a declarat în fața legislativului regional că cel puțin două închisori locale vor fi închise din cauza "unei reduceri mari și unice a numărului de condamnați în contextul operațiunii militare speciale din Ucraina", scrie REUTERS.

Rusia a recrutat prizonieri pentru a lupta în Ucraina din 2022, când Evgheni Prigojin, răposatul șef al grupului de mercenari Wagner, a început să facă turul coloniilor penitenciare, oferind prizonierilor o grațiere dacă supraviețuiesc șase luni pe front.

Evgheni Prigojin, care a fost ucis într-un accident de avion la scurt timp după ce a condus o revoltă de scurtă durată împotriva liderilor militari ruși, a declarat că a recrutat 50.000 de prizonieri pentru Wagner.

La acea vreme, datele publicate de serviciul penal rus au arătat scăderi bruște ale populației penitenciare din țară. De atunci, ministerul rus al apărării a continuat să recruteze deținuți din închisori pentru propriile formațiuni Storm-Z.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:1,03 m/s
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău