Autoritățile din Cluj-Napoca vor despăgubi șoferii care și-au avariat mașinile în gropile din oraș

  • 01 Martie 2017 13:15
Autoritățile din Cluj-Napoca vor despăgubi șoferii care și-au avariat mașinile în gropile din oraș

Primăria Cluj-Napoca trebuie să plătească despăgubiri de aproximativ 55.000 de lei, după ce 19 șoferi au reclamat că li s-au stricat mașinile conducând pe străzile din municipiu.

Conducătorii auto s-au adresat unei firme de asigurări, care a acționat, în anul 2008, primăria în judecată, pentru a recupera suma cu care a fost nevoită să îi despăgubească pe șoferi. După câțiva ani de judecată, instanțele de la Judecătoria Sectorului I București, Judecătoria Cluj-Napoca și Tribunalul Cluj au decis în favoarea firmei de asigurări.

Astfel, în anul 2010, societatea de asigurare a cerut în instanță obligarea Consiliului Local Cluj-Napoca la plata sumei de 54.929,49 lei, reprezentând despăgubiri achitate într-un număr de 19 dosare de daună. Un asemenea dosar a făcut obiectul unei Hotărâri de Consiliu Local, fiind discutat în ședința de marți.

Astfel, în martie anul trecut, Tribunalul Cluj a decis obligarea Consiliului Local la achitarea sumei de 5.691 de lei ca despăgubiri, 3.585 de lei dobândă legală și 4.862 de lei cheltuieli de judecată, pentru unul din aceste 19 cazuri. Sumele au fost aprobate, marți, în ședința de Consiliu local.

Cazul se referă la un șofer care, în februarie 2008, a intrat într-o groapă de pe strada Oașului din Cluj-Napoca, avariindu-și mașina. Potrivit raportului de expertiză tehnică atașat la hotărârea de CL, starea drumului public a fost cea care a cauzat șocul mecanic și a condus la producerea daunelor. 'Drumul local pe care s-a produs evenimentul rutier nu era menținut într-o stare tehnică corespunzătoare, ceea ce era responsabilitatea administratorului drumurilor și anume a Consiliului Local Cluj-Napoca', au arătat magistrații clujeni în decizia lor, potrivit documentației care însoțește proiectul de hotărâre de Consiliu Local. În ședința de marți au fost discutate mai multe asemenea dosare.

Potrivit reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca o parte din suma de 55.000 de lei a fost deja achitată, pentru alte cazuri deja soluționate de instanță

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău