Autoritățile din Chișinău au identificat mai multe terenuri pentru a depozita gunoiul menajer

  • 27 Martie 2017 11:13
Autoritățile din Chișinău au identificat mai multe terenuri pentru a depozita gunoiul menajer

Municipalitatea a identificat mai multe posibile terenuri în care ar putea fi depozitat gunoiul menajer din Capitală.

Terenurile în care urmează a fi amplasată o gunoiște temporară pentru a depozita deșeurile din Capitală, până la reabilitarea gropii ecologice de la Țânțăreni, sunt terenuri private. Mai exact, este vorba despre trei loturi de pământ, a anunțat viceprimarul Nistor Grozavu la ședința operativă de astăzi de la Primărie.

„Este o zonă cu trei terenuri, care au o suprafață foarte mare, dar trebuie să studiem din punct de vedere al apelor freatice. Ni s-a arătat că sunt foarte departe de localități, dar trebuie să studiem roza vânturilor, sunt toate terenuri private: fie că vor fi luate în locațiune, fie că vor fi cumpărate. Este o zonă în direcția Anenii Noi, Căinari”, a declarat Nistor Grozavu. 

Un alt loc unde ar putea fi depozitat gunoiul menajer din Capitală este și un teren situat la o distanță de 25 de km de Chișinău. „Sunt câteva case de locuit, ca un cătun și trebuie să discutăm. Acolo terenul ar fi mai bun, dar trebuie să vedem dacă locuitorii vor dori să se transfere cu traiul în Chișinău. Sunt vreo zece familii”, a mai precizat viceprimarul municipiului Chișinău.

Anterior, primarul Dorin Chirtoacă a mai propus ca deșeurile menajere să fie depozitate temporar la stațiile de nămol de la întreprinderea municipală „Apă-Canal”. 

Autoritățile municipale sunt nevoite să găsească un teren unde să fie depozitat gunoiul menajer din Capitală, după ce locuitorii din Bubuieci, unde acesta era stocat în ultimii ani, au protestat și au blocat drumul pentru a nu permite camioanelor de la „Autosalubritate” să ajungă la groapa menajeră. Locuitorii din Bubuieci au cerut municipalității să găsească un alt loc de depozitare a deșeurilor timp de 45 de zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău