Autoritățile din Amsterdam îi sfătuiesc pe turiști să stea departe

  • 23 Iulie 2020 19:12
Autoritățile din Amsterdam îi sfătuiesc pe turiști să stea departe

Europenii sunt liberi să călătorească din nou însă primarul din Amsterdam le spune vizitatorilor să stea departe, îngrijorat de riscul ca grupurile de turiști să declanșeze un nou val de infecții, transmite Bloomberg.

"Dacă vreți să veniți, vă rog să vă gândiți de două ori. Turiștilor care vin în acest moment în Amsterdam vreau să le spun urgent: evitați locurile aglomerate, evitați week-end-ul", spune primarul Femke Halsema într-un interviu acordat joi.

Înainte de coronavirus, renumitul cartier roșu, magazinele unde se vinde marijuana și canalele pitorești atrăgeau lunar peste un milion de vizitatori în Amsterdam, mai mulți decât populația permanentă a orașului.

"Corona și turismul de masă nu merg bine împreună, cu siguranță nu într-un oraș cu un centru istoric cum este Amsterdam. Există riscul de contaminare", spune Halsema.

Creșterea recentă a numărului de vizitatori a determinat autoritățile din Amsterdam să închidă mai multe străzi din cartierul roșu. În piața Dam, care se află în centrul istoric al Amsterdamului, au fost puse afișe în care oamenii sunt avertizați să mențină o distanță de cel puțin 1,5 metri. De asemenea, magazinele din centrul istoric nu vor avea voie să vândă alcool de joi și până duminică, începând din week-end-ul acesta și până la 1 septembrie.

Primarul Femke Halsema este îngrijorat în special când vine vorba de tinerii din țările vecine care sunt în căutarea unor distracții ieftine, fără a contribui cu ceva la economia locală. La nivel general, relaxarea regulilor destinate limitării cazurilor de infecție este un motiv de îngrijorare.

"În general, peste tot în Europa se poate vedea cum din ce în ce mai mult oamenii nu mai respectă distanța socială. Acest lucru este foarte îngrijorător", a spus prima femeie primar din Amsterdam. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău