Autoritățile de pe ambele maluri ale Prutului, întrunite în ședința Comitetului SMURD 2 care a avut loc la Chișinău

  • 03 Decembrie 2019 16:46
Autoritățile de pe ambele maluri ale Prutului, întrunite în ședința Comitetului SMURD 2 care a avut loc la Chișinău

Recent, la Chișinău, a avut loc ședința Comitetului Director în cadru Proiectului Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare SMURD 2.

În cadrul evenimentului, responsabili din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) din Republica Moldova, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași, România, Inspectoratul General a Aviației din România, dar și ai Ministerului Sănătății și Protecției Sociale au discutat despre activitățile care sunt necesare să fie întreprinse pentru implemnetare programului, fiind trecută în revistă situația privind achizițiile în proiect, dar și raportul de progres.

„Responsabilii au vorbit despre zona de cooperare transfrontalieră România – Republica Moldova, îmbunătățire infrastructurii de operare a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, creșterea nivelului de pregătire, dar și menținerea capacității personalului de intervenție în situații de urgență. Potrivit programului perioada de implementare a activităților are loc în anii 2019 – 2022”, se precizează într-un comunicat al IGSU. 

În cadrul proiectului vor fi reconstruite două puncte de operare SMURD la Ungheni și Cantemir, fiind prevăzută construcția a patru platforme de aterizare – decolare pentru elicoptere SMURD în preajma a patru spitale din Chișinău, Bălți și Cahul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău