Autoritățile de ocupație din Donețk au început să colecteze cereri de obținere a cetățeniei ruse

  • 09 Mai 2019 13:47
Autoritățile de ocupație din Donețk au început să colecteze cereri de obținere a cetățeniei ruse

În așa-numita "republică populară Donețk" din estul Ucrainei, puterea de ocupație a început să colecteze cererile localnicilor care vor să obțină pașapoarte rusești, după ce președintele Rusiei, Vladimir Putin, a simplificat procedura de acordare a cetățeniei ruse ucrainenilor din zona separatistă - potrivit unui mesaj postat pe contul de Twitter al Misiunii Permanente a Ucrainei pe lângă organizațiile internaționale de la Viena.

Observatorii Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE în Ucraina confirmă că autoritățile de ocupație din Donețk primesc deja cereri din partea celor care vor să devină cetățeni ai Rusiei. De asemenea, observatorii semnalează prezența reprezentanților mass-media rusești din acest oraș est-ucrainean aflat sub ocupație.

"Misiunea OSCE confirmă faptul că autoritățile de ocupație rusești din Donețk au început să primească cererile celor care vor să obțină pașapoarte rusești. Iar prezența presei rusești în oraș este parte a practicii propagandistice a Rusiei" - mai notează diplomații ucraineni acreditați pe lângă organizațiile internaționale de la Viena.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău