Autoritățile de la Kiev consolidează linia de demarcație din Donbas, după asasinarea liderului separatiștilor

  • 01 Septembrie 2018 10:11
Autoritățile de la Kiev consolidează linia de demarcație din Donbas, după asasinarea liderului separatiștilor

Serviciul Frontierei de Stat din Ucraina anunță că a luat măsuri de consolidare a liniei de demarcație dintre teritoriul controlat de autoritățile de la Kiev și zona separatistă din Donbas, ca urmare a asasinării liderului autoproclamatei republici populare Donețk, Aleksandr Zaharcenko.

Potrivit secretarului de presă al Serviciului de Frontieră din Ucraina, Oleg Slobodian, Kievul a recurs la aceste măsuri „pentru a evita eventuale amenințări”.

Acesta a mai adăugat că rebelii din autoproclamata republică populară Donețk nu mai permit localnicilor să părăsească teritoriul controlat de separatiști.

Amintim că în cursul zilei de vineri, într-o cafenea din orașul Donețk a avut loc o explozie, în care și-a pierdut viața șeful separatiștilor proruși, Aleksandr Zaharchenko. Potrivit presei, în explozie ar mai fi murit câteva persoane apropiate liderului rebelilor. Separatiștii au anunțat în scurt timp că l-au reținut pe cel care a pus la cale explozia respectivă, acuzând că este vorba despre „diversioniști ucraineni”, notează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău