Autoritățile de la București condamnă ferm decizia Rusiei de a deschide dosar penal unui jurnalist român

  • 28 Septembrie 14:35
Autoritățile de la București condamnă ferm decizia Rusiei de a deschide dosar penal unui jurnalist român

Ministerul Afacerilor Externe de la București „condamnă ferm decizia Rusiei de a deschide dosare penale împotriva unor jurnaliști, inclusiv jurnalistului român Mircea Barbu pentru că au realizat relatări din Kursk. Este un atac flagrant la libertatea presei și la drepturile fundamentale. Jurnaliștii trebuie protejați, nu reduși la tăcere.”

Și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a reacționat în cazul situației nedrepte în care se află jurnalistul român, Mircea Barbu, după ce Rusia i-a deschis dosar penal pentru relatările acestuia făcute în regiunea rusă Kursk, unde se poartă lupte între armata rusă și cea ucraineană, scrie Calea Europeană.

„Acțiunile Rusiei împotriva jurnalistului Mircea Barbu reprezintă un atac direct asupra libertății presei, un drept esențial într-o democrație. Astfel de încercări de intimidare sunt inacceptabile și contravin valorilor noastre. România va rămâne fermă în apărarea jurnaliștilor săi și nu va tolera niciun fel de amenințare la adresa transparenței și responsabilității. Sprijin poziția Ministerului Afacerilor Externe și îndemn comunitatea internațională să condamne această încălcare flagrantă. România nu poate fi intimidată. Împreună, apărăm adevărul”, a scris Nicolae Ciucă într-un mesaj pe pagina oficială de Facebook.

De asemenea, jurnalistul român face apel la comunitatea internațională, la organizațiile care apără drepturile jurnaliștilor și la toți cei care cred în puterea adevărului: „Nu putem permite ca frica și intimidarea să ne reducă la tăcere”, a scris acesta într-un mesaj postat pe Facebook.

 

 

 

 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:5,14 m/s
Sun
18
Mon
17
Tue
16
Wed
16
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău