Autoritățile capitalei, CNA și ANSA vor asigura controlul alimentației în instituțiile municipale de învățământ

  • 12 Februarie 12:50
Autoritățile capitalei, CNA și ANSA vor asigura controlul alimentației în instituțiile municipale de învățământ

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău și Centrul Național Anticorupție /CNA/, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor /ANSA/, au convenit asupra măsurilor necesare pentru asigurarea controlului alimentației în instituțiile municipale de învățământ, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, reprezentanții acestor instituții, dar și membrii grupului de lucru privind achiziționarea produselor alimentare pentru instituțiile de învățământ și agenți economici de profil, s-au întrunit într-o ședință de lucru, unde au discutat despre cerințele impuse și măsurile întreprinse de autorități pentru organizarea unui proces de alimentație calitativ în grădinițele din capitală.

Măsurile necesare se referă la asigurarea controlului și siguranța alimentelor care ajung în instituții pentru hrana copiilor, respectarea normelor generale de igienă în procesul de livrare a produselor alimentare, monitorizarea respectării normelor de organizare a alimentației copiilor și excluderea fenomenului corupției la capitolul dat.

În contextul unor sesizări făcute referitor la calitatea produselor livrate grădinițelor din Chișinău, Andrei Pavaloi, șef adjunct al DGETS, a ținut să sublinieze că alimentele care ajung pe masa copiilor trebuie să corespundă cerințelor stipulate în certificatul de calitate și inofensivitate. În caz contrar, marfa va fi returnată, iar abaterile de la cerințele prevăzute în caietul de sarcini vor fi făcute publice.

La rândul lor, șefii DETS din sectoare au enunțat problemele cu care se confruntă ei la capitolul alimentație, în mod special acestea se referă la neconformități ale mărfii asigurate de agenții economici sau nerespectarea graficului de livrare a produselor către instituțiile de educație.

În cadrul întrunirii, reprezentanții DGETS au invitat părțile la consolidarea eforturilor pentru asigurarea unei alimentații de calitate pentru toți copiii din municipiu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
13
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:1,54 m/s
Sun
10
Mon
10
Tue
9
Wed
10
Thu
12

Curs oficial BNM 17 Aprilie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3806 -0.0000
USD 17.8731 -0.0000
RON 4.3416 -0.0000
UAH 0.6392 -0.0000
RUB 0.2325 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău