Autoritățile britanice l-au inclus pe Patriarhul Kirill pe lista de sancțiuni

  • 16 Iunie 2022 15:12
Autoritățile britanice l-au inclus pe Patriarhul Kirill pe lista de sancțiuni

Autoritățile Marii Britanii l-au adăugat pe lista sancțiunilor pe Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill. O versiune actualizată a documentului a fost publicată, joi, pe site-ul Guvernului britanic, scrie Rador.

"Vladimir Gundyaev, cunoscut sub numele de Patriarhul Kirill, este șeful Bisericii Ortodoxe Ruse. Kirill a făcut numeroase declarații publice în sprijinul invaziei ruse a Ucrainei", se arată în motivarea documentului.

"Prin urmare, el este un participant la politici sau acțiuni, care destabilizează Ucraina, îi subminează integritatea teritorială, suveranitatea sau independența, sprijină sau promovează astfel de politici sau acțiuni" - se subliniază în document.

Au fost impuse sancțiuni, de asemenea, împotriva vicepreședintelui Parlamentului orașului Moscova, Serghei Savostianov, a șefului grupului "Volga-Dnepr" Aleksei Isaikin, precum și împotriva comisarului pentru drepturile copilului sub președintele Federației Ruse, Maria Lvova-Belova, "pentru mutarea forțată și organizarea adopției copiilor ucraineni".

Lista sancțiunilor include și câțiva militari ruși și angajați ai administrației militaro-civile a regiunii Herson, inclusiv șeful acesteia, Vladimir Saldo, și adjunctul său, Kirill Stremousov.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău