Autoritățile britanice au împușcat o femeie și au arestat alți patru suspecți în operațiuni antiteroriste din Londra și Kent

  • 28 Aprilie 2017 09:10
Autoritățile britanice au împușcat o femeie și au arestat alți patru suspecți în operațiuni antiteroriste din Londra și Kent

Autoritățile britanice au împușcat o tânără și au arestat alți trei suspecți într-o operațiune antiteroristă din cartierul londonez Willisden, iar o femeie a fost reținută într-o operațiune asemănătoare din Kent. Aceste operațiuni au avut loc la câteva ore după arestarea unui suspect înarmat cu cuțite în apropierea palatului Westminster și a Downing Street, relatează BBC.

Reprezentanții Scotland Yard au precizat că aceste operațiuni antiteroriste nu au legătură cu arestarea suspectului înarmat din apropierea legislativului, care era cunoscut de agenții MI5, scrie news.ro.

De asemenea, femeie împușcată în timpul operațiuni este considerată suspectă și este internată în stare gravă, dar stabilă într-un spital din Londra.

Autoritățile au arestat alți doi bărbați în vârstă de 16 și 20 de ani, precum și o femeie de 20 de ani în urma operațiunii din Willisden.

Între timp, o femeie în vârstă de 43 de ani a fost arestată în Kent.

Reprezentanții Poliției Metropolitane au anunțat că toate persoanele arestate sunt suspectate de organizarea, pregătirea și instigarea la acțiuni teroriste în Marea Britanie.

Potrivit primelor informații, o femeie a fost împușcată la scurt timp după ce polițiștii înarmați au intrat în locuința de pe strada Harlesden din cartierul londonez Willesden.

Operațiunea a avut loc joi seara, în jurul orei locale 19.00 (21.00 ora României).

”Din cauza condiției sale, ea nu este sub arest în acest moment și râmâne sub paza poliției la spital”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane.

Un martor a surprins operațiunea antiteroristă și a postat imagini pe Twitter.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău