Autoritățile au prezentat lista țărilor care s-au implicat și ajutorul oferit pentru gestionarea fluxului de migranți ucraineni în R. Moldova

  • 05 Martie 2022 09:40
Autoritățile au prezentat lista țărilor care s-au implicat și ajutorul oferit pentru gestionarea fluxului de migranți ucraineni în R. Moldova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a prezentat lista țărilor care s-au implicat și ajutorul oferit în gestionarea fluxului de migranți ucraineni în R. Moldova

„Granițele noastre rămân deschise pentru toți cei care au fost nevoiți să-și părăsească propriile case și, deși numărul de oameni care intră în țara noastră este foarte mare, ne mobilizăm pentru a oferi toată solidaritatea noastră. Prietenii Moldovei din întreaga lume au văzut, au apreciat și respectă profund omenia noastră”, se arată în comunicatul MAEIE. 

În plan bilateral, ajutoarele umanitare au sosit în R. Moldova din:

România: Un prim transport cu 17 tone de alimente, produse de igienă, scutece, mâncare pentru copii, paturi, jucării și hrană pentru animale, au ajuns la Chișinău. Bunurile vor fi împărțite în centrele de refugiați din întreaga țară.

Lituania: a anunțat relocarea a 2.000 refugiați ucraineni din Republica Moldova și a oferit asistență financiară în valoare de 750.000 de euro transferați pe contul Ministerului Finanțelor.

Germania: Ajutor umanitar pentru 300 de refugiați - două autocamioane vor porni spre țara noastră marți, 8 martie, al treilea - miercuri, 9 martie. Valoarea estimativă a asistenței se ridică la peste 400 de mii euro.

Turcia a transmis pe data de 1 martie următoarele bunuri: pachete alimentare, corturi pentru familie, pături, paturi, corturi de uz general, pentru refugiații ucraineni din Republica Moldova.

Israel a detașat în țara noastră un grup de voluntari prin intermediul Agenției IsraAid, care ajută refugiații inclusiv cu asistență psihologică.

India oferă Republicii Moldova un lot de aproximativ 60 de metri cubi de ajutor umanitar în formă de mănuși chirurgicale, lămpi solare, saci de dormit, truse de primă necesitate, direcționat pentru soluționarea situației refugiaților.

China a oferit suport financiar în sumă totală de 100.000 de dolari SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău