Autoritățile au luat decizii asupra securității aprovizionării cu produse petroliere

  • 01 Iunie 2022 10:06
Autoritățile au luat decizii asupra securității aprovizionării cu produse petroliere

Securitatea aprovizionării cu produse petroliere a consumatorilor a fost principalul subiect examinat ieri, la o întrunire a reprezentanților Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, întreprinderii „Calea Ferată din Moldova”, companiilor petroliere, Portului Internațional Giurgiulești și Serviciului Vamal, prezidată de vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, transmite MOLDPRES.

„Calea Ferată din Moldova se află în consultări cu partea ucraineană pentru lărgirea capacității de tranzit a mărfurilor și de a delega din flota Ukrzaliznytsia (Calea Ferată din Ucraina) locomotive, dar și echipe de mașiniști de locomotive, pentru a asigura transportarea în tranzit, import și export al volumului sporit de mărfuri. Același lucru îl facem și cu CFR Marfă. Prin portul Giurgiulești am solicitat ca să se prioritizeze operațiunile de import a carburanților destinate pieței interne”, a declarat Andrei Spînu, scrie sursa citată.

Potrivit oficialului, a fost accentuată și recomandată utilizarea și valorificarea celorlalte puncte de frontieră care, pentru moment, au mai puțin trafic: PTF Sculeni-Sculeni și PTF Giurgiulești-Galați.

„Am convenit să avem o întrevedere cu vicepremierul, ministrul Transporturilor și Infrastructurii din România, Sorin Grindeanu, și secretarul de stat Irinel Ionel Scriosteanu, unde să discutăm despre măsurile pe care trebuie să le întreprindem pentru fluidizarea transportului de mărfuri la frontieră, precum și planurile noastre pentru dezvoltarea strategiei de mobilitate și procesul de liberalizare a transportului rutier de mărfuri între Uniunea Europeană, Republica Moldova și Ucraina”, a conchis vicepremierul.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Fri
27
Sat
26
Sun
27
Mon
26
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău