Autoritățile au actualizat lista statelor pentru care se impune regimul de carantină

  • 09 Octombrie 2020 19:03
Autoritățile au actualizat lista statelor pentru care se impune regimul de carantină

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale /MSMPS/ a aprobat lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor pe teritoriul Republicii Moldova. Documentul conține 60 de state, printre care România, Rusia și Ucraina, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor MSMPS, lista a fost e elaborată în conformitate cu decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și va fi valabilă două săptămâni. În noua listă au fost incluse majoritatea țărilor unde muncesc conaționalii noștri, printre care Franța, Italia, Israel, Portugalia, Canada, Irlanda, Marea Britanie, Spania și SUA.

Lista se actualizează o dată la 14 zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii viitoare. Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egal cu 50 de cazuri la 100 mii de populație.

Persoanele care vor intra pe teritoriul R. Moldova din țările incluse în listă vor completa obligatoriu o fișă epidemiologică și vor intra în izolare pentru 14 zile.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău