Autoritățile anunță că se va circula cu dificultate prin punctul de trecere Otaci-Moghilev-Podolsk

  • 02 Noiembrie 2018 14:11
Autoritățile anunță că se va circula cu dificultate prin punctul de trecere Otaci-Moghilev-Podolsk

Circulația prin punctul de trecere moldo-ucrainean „Otaci-Moghilev-Podolsk” va fi îngreunată în următoarele două luni în legătură cu desfășurarea mai multor lucrări de reparații pe teritoriul punctului de trecere ucrainean, transmite MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, lucrările vor fi efectuate inclusiv pe pistele de trecere. Astfel, toate tipurile de mijloace de transport vor fi redirecționate doar pe o singură direcție, fapt ce va crea unele schimbări în trafic și va crește timpul de așteptare.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Olesea Dunas, a specificat că pentru a evita formarea cozilor, reprezentanții instituțiilor de frontieră și cele vamale vor activa la capacitate maximă. „Recomandăm călătorilor să opteze din timp pentru alte puncte de trecere din apropiere, cum ar fi: „Ocnița-Sokireanî”, „Cosăuți-Iampoli” sau „Soroca-Țekinovka””, a afirmat Olesea Dunas.

De asemenea, Ministerul Economiei și Infrastructurii a anunțat astăzi că postul vamal de la „Palanca” își va sista temporar activitatea începând cu data de 5 noiembrie curent. Din această zi urmează a fi efectuate lucrări de extindere a noului punct de trecere, care va fi dat în exploatare la finele anului curent.

În această zonă sunt preconizate lucrări care includ montarea pavajului, construcția postului de control pietonal și a parcării pentru autoturisme, precum și îngrădirea terenului. Tot aici vor fi montate și rețelele edilitare (sisteme de alimentare cu apă, canalizare, energie termică, gaze naturale, energie electrică, comunicații electronice și alte utilități).

Astfel, călătorii care intenționează să traverseze frontiera pe la „Palanca” sunt îndemnați să opteze pentru postul vamal „Tudora”, unde va fi suplimentat numărul de inspectori pentru a face față fluxului de călători.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău