Autoritatea Națională de Integritate va lansa Sistemul informațional E-Integritate

  • 27 Decembrie 2017 10:58
Autoritatea Națională de Integritate va lansa Sistemul informațional E-Integritate

Autoritatea Națională de Integritate va lansa Sistemul informațional E-Integritate, de depunere on-line a declarațiilor de avere și interese. Programul va fi funcțional de la 1 ianuarie 2018, dată de la care devine obligatorie depunerea on-line a declarațiilor acestora. Demnitarii și funcționarii publici vor semna declarațiile prin intermediul semnăturilor electronice, care vor fi eliberate gratuit.

ANI va susține mâine o conferință de presă cu acest prilej, la care vor participa reprezentanți ai Băncii Mondiale și ai Centrului pentru Guvernare Electronică, care au venit cu suport financiar și de implementare, precum și responsabili din cadrul mai multor ministere.

ANI a desfășurat în noiembrie-decembrie mai multe cicluri de instruiri în instituțiile publice referitoare la completarea Registrului electronic al subiecților declarării averii și a intereselor personale și la completarea on-line a declarațiilor de avere și interese personale de către subiecții declarării.

Până în prezent, declarațiile de avere și interese erau completate pe hârtie, iar ulterior erau scanate, cu ascunderea datelor personale, și plasate pe pagina web a ANI. Din cauza acestui proces anevoios, declarațiile de avere ale demnitarilor erau publicate cu întârziere, aproape în fiecare an.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:7,2 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău