Autoritatea Aeronautică Civilă a suspendat Certificatul de Operator Aerian al Air Moldova

  • 24 August 2023 12:37
Autoritatea Aeronautică Civilă a suspendat Certificatul de Operator Aerian al Air Moldova

Autoritatea Aeronautică Civilă a suspendat Certificatul de Operator Aerian (AOC) al Air Moldova, din cauza lipsei a cel puțin o aeronavă ce ar deține un certificat de navigabilitate valabil, transmite Radio Chișinău.

 
„Singura aeronavă care mai este în gestiunea operatorului aerian Air Moldova se află la mentenanță, iar lucrările care au fost planificate pentru luna aprilie nu au fost finalizate până în prezent.
 
Certificatul de navigabilitate al aeronavei a expirat la 21 august curent, iar în lipsa certificatului de navigabilitate valabil care denotă operabilitatea aeronavei, compania aeriană nu poate deține un Certificat de Operator Aerian.
 
Astfel, la solicitarea operatorului, Autoritatea Aeronautică Civilă a suspendat AOCul Air Moldova până pe 31 octombrie 2023.
 
În contextul anulării tuturor zborurilor de către operatorul aerian privat Air Moldova, îndemnăm pasagerii să își revendice drepturile, solicitând operatorului aerian rambursarea costului biletelor.
 
Solicitările și reclamațiile vor fi direcționate în adresa companiei aeriene, iar ulterior, în cazul unui rezultat nesatisfăcător, în adresa Autorității Aeronautice Civile - adresa: mun. Chișinău, bulevardul Dacia, 80/2. Concomitent nu ezitați să apelați telefonul consumatorului (022)823583 pentru o consultație gratuită”, se arată în comunicatul Autorității Aeronautice Civile.
 
Mai multă informație privind acțiunile ce urmează a fi întreprinse în cazul anulării zborurilor găsiți accesând următorul link https://www.caa.md/zboruri-anulate-3-30
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
36,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:2,06 m/s
Tue
33
Wed
33
Thu
32
Fri
28
Sat
27
Arhivă Radio Chișinău