Automobilul care îl transporta pe ambasadorul american în China a fost ușor avariat

  • 19 Septembrie 2012 18:40
Automobilul care îl transporta pe ambasadorul american în China a fost ușor avariat

Un vehicul care îl transporta pe ambasadorul american în China a fost ușor avariat după ce a devenit ținta unor manifestanți anti-japonezi, care și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu disputa teritorială chino-niponă și cu marcarea a 81 de ani de la i

Un vehicul care îl transporta pe ambasadorul american în China a fost ușor avariat după ce a devenit ținta unor manifestanți anti-japonezi, care și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu disputa teritorială chino-niponă și cu marcarea a 81 de ani de la invadarea Chinei de către Japonia, informează Agerpress. Potrivit Departamentului de Stat al Statelor Unite, aproximativ 50 de protestatari au încercuit mașina diplomatului, în timp ce acesta a încercat să intre în ambasadă și au fost înlăturați de personalul de securitate chinez.
Incidentul survine în contextul amplificării vigilenței pentru securitatea diplomaților americani după atacurile violente asupra ambasadelor SUA din Libia, Yemen și Egipt. Protestatari din China au manifestat vehement împotriva deciziei Japoniei de a cumpăra de la proprietari privați trei insule din arhipelagul Senkaku/Diaoyu din Marea Chinei de Est, disputate de Beijing și Tokyo. Statele Unite, un aliat apropiat al Japoniei, au anunțat că nu se vor implica în dispută.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău