Creșterea natalității în Ungaria, motivată de procurarea unui automobil

  • 12 Februarie 2019 14:52
Creșterea natalității în Ungaria, motivată de procurarea unui automobil

Una dintre măsurile anunțate de premierul ungar Victor Orban destinate creșterii natalității, a fost o alocație de 2,5 milioane de forinți (circa 8.000 EUR) nerambursabilă, pentru familiile cu trei sau mai mulți copii, dacă cumpără o mașină nouă cu șapte locuri. O condiție importanta este că suma alocată poate reprezenta maxim 50% din prețul mașinii. Deci chiar dacă prețul este de 10.000 euro, cumpărătorul va primi doar 5.000 de euro de la stat, față de suma maximă a alocației, de 8.000 de euro.

Piața mașinilor noi cu șapte locuri este uriașă în Ungaria, dar evident, interesul cumpărătorului este ca pe de o parte să beneficieze de suma maximă a alocației, iar pe de altă parte restul sumei pe care va trebui să o plătească din bugetul familiei să fie cât mai mic. În plus, cumpărătorul va trebui să se încadreze în buget în maxim 50% din prețul mașinii. Cu aceste limitări, oferta de mașini se reduce considerabil.

Publicația financiară penzcentrum.hu a calculat care ar fi modelul care s-ar încadra în acești parametri.

Favoritul este Dacia Lodgy Ambiance. Modelul cu cele mai puține accesorii costa 3.529.000 de forinți, pentru care alocația ar fi de 1.764.000 de forinți, deci mult sub 2.500.000 oferiți de stat. Dacă alege alt model cu accesorizare mai bună, ca Dacia Lodgy Stepway Blue diesel, atunci prețul ajunge la 5.184.000 HUF, aproape ideal pentru cea mai economică soluție ca preț.

Alte modele care se pot incadra în această categorie sunt Opel Combo și Fiat Doblo.

Totuși, este foarte probabil ca noua alocație să schimbe radical piața de mașini din această categorie, iar prețurile vor crește ca urmare a cererii.

Sursa: digi24

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
-1,71
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Sun
1
Mon
3
Tue
3
Wed
4
Thu
6
Arhivă Radio Chișinău