Austria va întări securitatea bisericilor și sinagogilor pentru a preveni atacuri similare celui de la Viena

  • 26 Noiembrie 2020 16:59
Austria va întări securitatea bisericilor și sinagogilor pentru a preveni atacuri similare celui de la Viena

Poliția austriacă va întări securitatea bisericilor și sinagogilor pentru a preveni atacuri similare celui în care un tânăr islamist a ucis patru persoane în centrul Vienei, în apropierea principalei sinagogi din oraș, la începutul lunii, a anunțat ministrul de interne Karl Nehammer, informează joi Reuters și dpa, potrivit Agerpres.

'Rezultatele anchetei de până acum arată că nu poate fi exclus ca făptașul să fi intenționat să provoace victime și în lăcașuri de cult', a declarat ministrul Nehammer într-o conferință de presă, fără a oferi informații concrete.

'Va exista, de aceea, o protecție întărită a bisericilor și sinagogilor începând de astăzi', a anunțat el, precizând că scopul măsurii este de a împiedica eventuale atacuri similare în 'etapa sensibilă' de după atacul de la 2 noiembrie și înaintea Crăciunului.

Polițiști din trupele de intervenție vor elabora planuri de protecție împreună cu diferite comunități religioase, a mai spus Nehammer, potrivit căruia în Austria există câteva mii de lăcașuri de cult.

La 2 noiembrie, Kujtim Fejzulai, un tânăr de 20 de ani născut și crescut la Viena, a împușcat mortal patru trecători și a rănit mai mult de 20 de persoane pe străzile din centrul capitalei, înainte de a fi ucis de poliție.

Agresorul, care avea dublă cetățenie, austriacă și nord-macedoneană, fusese eliberat condiționat din detenție în decembrie, după o condamnare pentru tentativa de a se alătura luptătorilor Statului Islamic în Siria.

Ministrul de interne Nehammer se află sub presiune politică în urma dezvăluirilor că serviciul de informații știuse că Fejzulai se întâlnise cu islamiști din străinătate și încercase să cumpere muniție din Slovacia în iulie.

Procurorii anchetează 21 de posibili complici care puteau să-l fi ajutat în acțiune, dar nu au luat parte la atacurile din seara zilei de 2 noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău