Austria se opune închiderii pârtiilor de schi, cum propune Italia

  • 24 Noiembrie 2020 18:20
Austria se opune închiderii pârtiilor de schi, cum propune Italia

Austria se opune propunerii formulate de autoritățile italiene vizând închiderea pârtiilor de schi din întreaga Europă în perioada vacanțelor de sfârșit de an, în ideea de a opri răspândirea pandemiei de coronavirus, transmite DPA, potrivit Agerpres.

"Pentru industria turistică din Austria și turismul său de iarnă, pandemia de Covid-19 este o enormă amenințare din orice punct de vedere, atât al sănătății dar și economic", a declarat marți ministrul austriac al Finanțelor, Gernot Blümel. Potrivit acestuia, închiderea pârtiilor de ski ar însemna venituri pierdute de ordinul a 2,4 miliarde de euro în cele trei săptămâni de vacanță din preajma Crăciunului.

"Dacă UE vrea cu adevărat acest lucru, va trebui să plătească", a spus Gernot Blümel, apreciind că UE va fi nevoită să acorde despăgubiri echivalente cu 80% din aceste venituri, în linie cu schema de ajutor adoptată de Guvernul austriac pentru companiile afectate de Covid-19.

Anterior, premierul italian Giuseppe Conte a spus că italienii nu vor mai putea să-și petreacă vacanța de Crăciun la schi din cauza pandemiei de COVID-19. Conte a declarat că a pledat pentru "coordonare europeană" pe această temă, în discuțiile recente cu cancelarul german Angela Merkel, președintele francez Emmanuel Macron și președintele Consiliului European, Charles Michel.

"Dacă pârtiile trebuie să rămână închise, acest lucru ar trebui să se aplice întregii Europe", a declarat marți președintele regiunii Veneto, Luca Zaia, pentru ziarul Corriere della Sera. "Nu puteți interzice schiul în Tirolul de Sud (Italia) și permite accesul în Carintia (Austria). Ar fi o glumă inacceptabilă", a mai spus Zaia.

Stațiunile de schi din Italia generează venituri anuale de circa 11 miliarde de euro, dintre care o treime provin din vacanțele petrecute de italieni în Alpi și Dolomiți de Crăciun și Anul Nou.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău