Austria impune noi restricții anti-COVID pentru a evita o nouă izolare

  • 17 Septembrie 2020 18:37
Austria impune noi restricții anti-COVID pentru a evita o nouă izolare

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat joi înăsprirea restricțiilor menite să prevină răspândirea COVID-19, cu scopul de a evita o nouă izolare, relatează agențiile Reuters și EFE.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat joi înăsprirea restricțiilor menite să prevină răspândirea COVID-19, cu scopul de a evita o nouă izolare, relatează agențiile Reuters și EFE.

''Am spus la începutul săptămânii trecute că suntem la începutul celui de-al doilea val și, dacă privim evoluția din ultimele zile și săptămâni, avem o creștere exponențială a noilor cazuri. Am văzut numărul cazurilor dublându-se în ultimele două săptămâni'', a remarcat la o conferință de presă șeful guvernului austriac.

Prin urmare, el a cerut populației să-și reducă și mai mult contactele sociale. În cadrul noilor restricții, începând de luni va permisă adunarea a cel mult zece persoane în spațiile închise. Sunt exceptate de la această măsură funeraliile, ceremoniile religioase, activitățile educative, dar care, la fel ca până acum, vor trebui să prezinte autorităților sanitare un plan de prevenire a răspândirii virusului. Pentru spațiile deschise rămâne însă în vigoare limita de 100 de persoane.

''Trebuie să reacționăm acum pentru a evita o a doua izolare. Și trebuie să reacționăm acum nu doar pentru a atenua consecințele sanitare atât cât este posibil, ci de asemenea pentru a diminua efectele negative asupra economiei și a pieței muncii'', a explicat Sebastian Kurz.

Printre noile măsuri se numără și purtarea obligatorie a măștii pentru clienții barurilor și restaurantelor atunci când aceștia nu stau la masă. De altfel, consumațiile nu vor fi permise decât la mese.

La rândul său, ministrul de interne Karl Nehammer a anunțat că poliția va înăspri controalele pentru respectarea strictă a măsurilor decise, inclusiv închiderea tuturor localurilor la ora unu noaptea și purtarea măștii.

De la circa o sută de cazuri zilnice de COVID-19 înregistrate la începutul verii, Austria a ajuns joi la 780 de cazuri în ultimele 24 de ore, dintre care aproximativ jumătate în capitala Viena, declarată de autoritățile din Germania și Belgia zonă de risc unde ar trebui evitate călătoriile.

Această recomandare de evitare a sejururilor la Viena fost descrisă drept o ''catastrofă'' de către șeful comitetului turistic al capitalei austriece, Norbert Kettner. ''Unele hoteluri se vor închide temporar, altele se vor închide pentru totdeauna'', a declarat acesta agenției DPA. Anul trecut, vizitatorilor germani le-au revenit 19% din cele 17,6 milioane de înnoptări în spațiile de cazare din Viena, procent care în iulie anul acesta a crescut la 35% ca urmare a reducerii numărului turiștilor veniți din alte țări în contextul pandemiei, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău