Austria a pus capăt restricțiilor de lockdown în cazul persoanelor vaccinate

  • 12 Decembrie 2021 18:17
Austria a pus capăt restricțiilor de lockdown în cazul persoanelor vaccinate

Austria a pus capăt restricțiilor de lockdown în cazul persoanelor vaccinate, într-o mare parte a țării, la trei săptămâni după ce a impus reguli stricte pentru combaterea propagării coronavirusului, relatează AP, potrivit News.ro.

Regulile, care variază de la regiune la regiune, permit în mare redeschiderea sălilor de spectacole, a muzeelor și a altor locuri pentru activități culturale și de divertisment. Luni, se vor redeschide magazinele, scrie sursa citată.
 
În unele regiuni se redeschid duminică restaurantele și hotelurile. Restaurantele se vor închide însă la ora 23.00, iar în mijloacele de transport în comun, în interiorul magazinelor și în locurile publice se va purta mască.
 
Săptămâna trecută, cancelarul Karl Nehammer a numit noile măsuri o “relaxare cu centură de siguranță”, fiecărei regiuni a Austriei oferindu-i-se posibilitatea să opteze pentru măsuri mai relaxate sau mai stricte, în funcția de situația locală.
 
Oamenii nevaccinați vor trebui în continuare să respecte restricții de lockdown și ar trebui să nu își părăsească locuințele decât în anumite situații, de exemplu pentru a-și cumpăra alimente, să meargă la medic sau să facă sport.
 
De la startul lockdown-ului, numărul cazurilor noi de coronavirus din Austria a scăzut. Vineri, Austria a raportat 367,5 noi infecții la 100.000 de locuitori, un număr mult mai mic decât cel de 1,102.4 care s-a înregistrat în prima zi a lockdown-ului, în noiembrie.
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
16,54
Ploaie ușoară
Umiditate:71 %
Vint:3,13 m/s
Wed
12
Thu
13
Fri
17
Sat
20
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău