Australia și-a atins obiectivul de vaccinare de 70% din populația eligibilă

  • 20 Octombrie 2021 10:55
Australia și-a atins obiectivul de vaccinare de 70% din populația eligibilă

Australia și-a atins un prim obiectiv de vaccinare miercuri, după ce 70% din totalul rezidenților săi cu vârste de peste 16 ani au fost vaccinați cu schemă completă împotriva noului coronavirus, informează DPA.

Ministrul australian al Sănătății, Greg Hunt, a făcut următoarea declarație: "Pentru a fi exact, am atins pragul de 70,007%".

Paul Kelly, ofițer-șef pentru sănătate, a declarat că acest lucru înseamnă că Australia va putea să intre de acum într-o nouă etapă de combatere a pandemiei și să aibă în vedere o serie de alte măsuri "pentru a ne întoarce la un fel de normalitate în era COVID-19".

Guvernul australian a anunțat recent că va adopta dispoziții care vor duce la o deschidere treptată a granițelor internaționale ale țării, care, cu câteva mici excepții, au rămas închise din martie 2020.

Cetățenii australieni și rezidenții permanenți care au fost vaccinați cu schemă completă vor putea în curând să călătorească din nou fără restricții în Australia și în afara țării, însă deocamdată nu este cunoscut momentul în care această măsură va fi aplicată și în cazul studenților, turiștilor străini și persoanelor care solicită vize de lucru.


Limitările stricte ale sosirilor internaționale și costurile mari generate de carantina obligatorie în hoteluri au făcut ca australienii rămași în străinătate să nu poată reveni în țară în ultimele 18 luni, iar cei rămași în Australia nu au putut să mai părăsească țara.

Australia, cu o populație de 25 de milioane de locuitori, a avut un debut lent al campaniei sale de vaccinare, însă ritmul acesteia a crescut foarte mult în ultimele luni, după ce varianta Delta a determinat regiuni întinse ale țării să intre în lockdown. Orașele Sydney și Melbourne au fost deosebit de afectate.

Guvernul australian a declarat că este puțin probabil să impună alte lockdown-uri stricte în viitor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău