Australia | până la 10 ani de închisoare pentru inculpații care refuză să își deblocheze telefoanele

  • 20 August 2018 17:17
Australia | până la 10 ani de închisoare pentru inculpații care refuză să își deblocheze telefoanele

Securitatea dispozitivelor electronice este un subiect din ce în ce mai controversat în ultimii ani, iar autoritățile încearcă întotdeauna să pună presiuni asupra producătorilor pentru a putea extrage date de pe computerele sau telefoanele infractorilor.

Australia însă pare să fie cea mai vehementă țară, propunând un proiect de lege care să forțeze companiile să deblocheze dispozitive, în timp ce utilizatorii ar putea risca ani de închisoare în cazul refuzului.

Proiectul de lege australian „Assistance and Access Bill” a fost publicat de curând pentru a testa opinia publică și implică toate companiile care au legătură cu dispozitivele electronice sau de telecomunicații. Astfel, atât producătorii de smartphone-uri sau computere, cât și companiile care le comercializează sau operatorii telecom sunt vizați de noua legislație. Practic, atunci când este necesară extragerea de informații de pe un dispozitiv, autoritățile ar putea cere ajutorul oricărei entități care a avut legătură directă sau indirectă cu acesta.

Detalii pe Go4it.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău