Australia înființează un birou special pentru a urmări activitățile a două dintre cele mai puternice companii din lume

  • 26 Iulie 2019 14:26
Australia înființează un birou special pentru a urmări activitățile a două dintre cele mai puternice companii din lume

Guvernul Australiei a anunțat vineri înființarea unui birou special pentru a supraveghea activitățile Google și Facebook și a se asigura că respectă drepturile privind datele private ale utilizatorilor și legile antimonopol, relatează agenția EFE.

Măsura, impulsionată de o recomandare a Comisiei Australiene de Concurență și Consum (ACCC), intervine într-un context de preocupări privind puterea pe care o dețin aceste companii de tehnologie pe piețe și influența asupra populației prin culegerea de date cu caracter privat.

ACCC a publicat vineri 23 de sugestii, precum și un raport final privind platformele digitale, cerut de Guvern în 2017, unde este prevăzută crearea unui birou special în cadrul instituției pentru 'investigarea și supravegherea problemelor de pe piețele pe care operează aceste platforme digitale'.

'Aceste companii sunt printre cele mai puternice din lume', a afirmat șeful Departamentului Tezaur, Josh Frydenberg, menționând că aceste multinaționale 'trebuie să fie mai responsabile în privința activităților lor și mai transparente'.

Camberra a subliniat, de asemenea, că platformele digitale culeg și utilizează o mare cantitate de date cu caracter personal și este necesară informarea consumatorilor în legătură cu datele colectate, precum și cu cine și cum le folosește.

Frydenberg a precizat că este nevoie să fie dezvoltat un cadru legal pentru a putea fi siguri că puterea acestor companii nu va fi utilizată pentru a diminua concurența pe piața media și în publicitate', conform unui comunicat al Departamentului de Tezaur.

'Acționarea în ceea ce privește legile de protecție a consumatorului și problemele de confidențialitate, precum și politicile și legile referitoare la concurență vor fi vitale pentru a aborda problemele asociate cu puterea pe piață a platformelor digitale și acumularea de date ale consumatorilor', a spus președintele ACCC, Rod Simms, într-un comunicat.

Pe de altă parte, directorul general al Digital Industry Group -companie ce reprezintă Google, Facebook și Twitter - Sunita Bose, a cerut Guvernului precauție.

'Examinăm atent aceste recomandări pentru a ne asigura că nu vor atrage consecințe neintenționate asupra tuturor afacerilor digitale și a alegerii de produse sigitale disponibile pentru consumatorii australieni', a spus Bose într-un comunicat.

sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău