Australia: Datele a peste 35.000 de australieni, incluse într-o bază de date gigant a unei companii chineze

  • 14 Septembrie 2020 08:16

Informații personale a peste 35.000 de australieni au fost incluse într-o bază de date gigant despre persoane influente la nivel global, realizată de o companie chineză care are legături cu armata și rețelele de informații din China, a informat luni presa din Australia, transmite dpa, preluat de Agerpres.

Baza de date care a colectat scurgeri de informații despre 2.4 milioane de persoane a fost realizată de compania Zhenhua Data din Shenzhen, care listează Armata Populară de Eliberare și Partidul Comunist printre principalii săi clienți, conform unor informații publicate de Australian Financial Review (AFR) și difuzate de ABC.

ABC și AFR s-au numărat printre rețelele de presă internaționale din SUA, Canada, Marea Britanie, Italia și Germania care au obținut acces la baza de date.

Zhenhua Data nu a răspuns cererilor de interviu adresate de presă iar site-ul companiei a fost închis.

Compania Zhenhua Data menționa "războiul hibrid" prin manipularea opiniei publice, a opiniilor de pe rețelele sociale și a "războiului psihologic", potrivit informațiilor apărute în mass-media din Australia.

Informații despre data de naștere, apartenența politică și starea civilă au fost extrase din conturile publice.

Se crede că informațiile referitoare la conturi bancare, cereri de locuri de muncă și profiluri psihologice au fost obținute din documente confidențiale.

Informații despre politicieni australieni, inclusiv premierul Scott Morrison, oameni de afaceri, antreprenori și jurnaliști de renume se află în această bază de date.

Potrivit ABC, 656 de australieni, ale căror profiluri au fost create de compania chineză, sunt considerați ca fiind de persoane de "interes special" sau "expuse politic".

"Ceea ce evidențiază acest lucru este că amenințarea amestecului străin și capacitatea de a colecta seturi mari de informații despre populație este reală și trebuie să luăm această amenințare foarte în serios", a declarat luni pentru postul de radioul ABC ministrul australian pentru afaceri interne "din umbră",

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău