Australia | Cerul din Queensland, iluminat în noaptea de joi spre vineri de o rachetă care s-a dezintegrat în atmosferă

  • 26 Februarie 2021 11:14
Australia | Cerul din Queensland, iluminat în noaptea de joi spre vineri de o rachetă care s-a dezintegrat în atmosferă

Mai mulți rezidenți din statul australian Queensland au publicat pe rețelele de socializare înregistrări video ale unei apariții luminoase pe cer în noaptea de joi spre vineri, fenomen care a fost provocat, potrivit explicațiilor ulterioare ale unor experți, de fragmentele rezultate dintr-o rachetă chineză care s-a dezintegrat și a ars după ce a reintrat în atmosfera Terrei, informează Reuters.

''Mai întâi, am crezut că era un meteorit, dar apoi, după ce s-a dezintegrat, eu și cu amicul meu am început să ne dăm seama că era vorba despre deșeuri spațiale'', a spus Jasper Nash, autorul uneia dintre înregistrările care au circulat pe rețelele de socializare. ''A fost fascinant'', a adăugat el.

Profesorul Jonti Horner, de la Centrul pentru Astrofizică al University of Southern Queensland, a spus că spectacolul luminos a fost provocat de reintrarea în atmosferă a unei rachete chineze, lansată în 2019 pentru a plasa un satelit pe orbită.

Alți martori ai fenomenului, cu mai puține cunoștințe de specialitate, au fost la început speriați de acea apariție luminoasă pe cerul nocturn.

''Prima dată, nu mi-am dat seama că era vorba despre deșeuri spațiale'', a spus Jack Robins, un alt martor care a înregistrat momentul și l-a publicat pe rețelele de socializare. ''Ca să fiu sincer, am intrat puțin în panică până când am înțeles'', a adăugat el.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău