Australia - Autoritățile din Sydney au declarat stare de urgență climatică

  • 25 Iunie 2019 19:25
Australia - Autoritățile din Sydney au declarat stare de urgență climatică

Autoritățile din Sydney au declarat stare de urgență climatică, alăturându-se sutelor de administrații locale din întreaga lume care cer adoptarea de măsuri urgente împotriva schimbărilor climatice, relatează dpa, preluat de Agerpres.

Primăria a făcut declarația oficială luni după o reuniune de consiliu, precizând că locuitorii celui mai mare oraș al Australiei sunt supuși unui "risc grav" din cauza schimbărilor climatice.

Primarul orașului, Clover Moore, a declarat că în ultimii ani guvernele federale "au prezidat în mod rușinos asupra unui dezastru climatic" și a adăugat că țara se află acum "într-un moment critic".

"Emisiile de gaze cu efect de seră din Australia au crescut în ultimii patru ani", a precizat ea.

"Prin declararea urgenței climatice, cerem guvernului federal australian să răspundă urgent, prin reintroducerea unui preț pe carbon pentru a se conforma obiectivului Acordului de la Paris privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră", a adăugat ea.

Autoritățile din Sydney au cerut, de asemenea, guvernului federal să înființeze o autoritate pentru a asigura australienii angajați în industria combustibililor fosili că își vor găsi un loc de muncă alternativ adecvat.

În Sydney trăiesc aproximativ un sfert de milion de locuitori, în timp ce peste 600.000 de turiști, muncitori și studenți ajung în oraș în fiecare zi.

Orașul australian a stabilit un obiectiv de reducere a emisiilor de carbon cu 70% până în 2030, cu atingerea pragului zero până în 2050.

Alte câteva guverne locale din Australia au declarat stare de urgență climatică după ce autoritățile din orașul Darebin, din regiunea Melbourne, au devenit primele din lume care au făcut o astfel de declarație în 2016.

Potrivit Forumului Internațional de Urgență Climatică, peste 600 de jurisdicții din 13 țări au declarat stare de urgență în ceea ce privește clima.

În ultimii ani, Australia a fost afectată de secetă, incendii de vegetație și inundații devastatoare, în timp ce Marea Barieră de Corali, situată în nord-estul țării, s-a confruntat cu o albire severă.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău